Pre-engineered Systems

 

siclautex.pngSiclautex :

Industriële keukeninstallaties en/of friteuses worden beveiligd door specifiek daartoe ontworpen blusinstallaties op basis van AFFF (Aqua Film Forming Foam).

De reeks Siclautex 10M/20M/30M/40M blust branden van de betreffende keukenapparatuur maar beveiligt evenzeer de de afzuigkokers van de dampkap.

Het ganse gamma is ANPI goedgekeurd.

Siclautex installaties zijn pre-engineered en geprefabriceerd in onze werkplaatsen. Hierdoor zijn ze uitermate snel installeerbaar door onze gespecialiseerde service monteurs en wordt de tijd dat de keuken niet operationeel is tot een minimum herleid.

AFFF is een efficiënt en proper blusschuim dat na toepassing weinig opruimtijd vereist waardoor de installatie snel kan hervuld worden. Na een blussing is de keuken dan ook binnen de kortste keren terug operationeel.

Siclautex systemen functioneren volledig mechanisch en hebben geen electrische voeding nodig. Ook bij spanningsuitval blijven ze operationeel. De detectie gebeurt door middel van smeltloden waarvan de werkingstemperatuur wordt aangepast aan het type dampkap.

p12.pngSiclautomatic P12

Vuren veroorzaakt door mazoutbranders en machinekamers van hydraulische liften worden geblust met BC poeder.

De Siclautomatic P12 is een standaard gepre-engineered en geprefabriceerd systeem voor het optimaal beveiligen van mazoutbranders en liftenkamers. Standaard wordt 12 kg poeder toegepast, doch in functie van het risico kan de hoeveelheid blusproduct worden opgetrokken naar 25 kg.

Detectie gebeurt door een smeltlood. Een microswitch met spanningsloos wisselcontact staat ter beschikking voor het afschakelen van de toevoer van de brandstof, het sluiten van electroventielen, sturen van sirenes, enz.

Zoals al onze systemen is de Siclautomatic P12 ANPI gekeurd.