Ons gamma > Brandblussers

De brandblussers van Sicli

VIn België moeten brandblussers aanwezig zijn op alle plaatsen die onder de arbeidswet vallen. De verplichting om brandblussers te plaatsen kan ook worden opgelegd door uw verzekeraar, de regionale brandweer of uw brandrisicoanalyse volgens het Koninklijk Besluit van 28.04.2017.

Afhankelijk van het risico kunt u kiezen tussen brandblussers met schuim, poeder of CO2. Sicli, de marktleider in brandbeveiliging in België, stelt u graag deze drie modellen voor:

Schuimblusser Sicli

Schuimblussers

Schuimblussers zijn ideaal voor de bescherming van kantoorruimtes, administraties, scholen, voedselverwerkende bedrijven, ziekenhuizen, woon-zorgcentra, kinderdagverblijven, hotels, restaurants en cafés, residenties en privéwoningen, … Ze bieden de volgende voordelen:

 • veel properder dan poeder;
 • permanente zichtbaarheid op het vuur gedurende het doven (geen paniek);
 • werkt 2 tot 3 keer langer dan poeder;
 • geen heropflakkering waar het product al is gespoten;
 • verkoelend effect;
 • diëlektrisch.

Sicli nodigt u uit om zijn Aqua-gamma van brandblussers op basis van standaard, vorstbestendig schuim en de Siclaf-brandblusser voor polaire oplosmiddelen met eigen ogen te ontdekken. Wenst u meer informatie over dit gamma? Klik hier.

Poedersnelblussers

Poederblussers zijn in het bijzonder bestemd voor de bescherming in de industriële sector, zoals de petroleumindustrie. De poederblusser is polyvalent. Hij wordt gebruikt voor drie brandklassen: A (vuren met gloedvorming), B (vuren van ontvlambare vloeistoffen), C (gassen)

De poederblusser biedt de volgende voordelen:

 • bevriest niet;
 • vormt een scherm dat de gebruiker beschermt tegen de warmtestraling van een beginnende brand.

Elk poedertype (BC, ABC, D) is bestemd voor specifieke toepassingen. Sicli biedt poederblussers aan voor gebouwen (Fury, Industrieel ‘P’, Poeder D) en voertuigen (1 tot 6 kg, naargelang de toegestane maximummassa). Wenst u meer informatie over dit gamma? Klik hier.

CO2-brandblussers

CO2-brandblussers zijn geschikt voor het blussen van vloeistofbranden (brandklasse B) en branden in machines die onder spanning staan. Dit type brandblusser is bijgevolg bijzonder aangewezen voor gebruik in hoogspanningsinstallaties, serverruimtes, laboratoria, grafische industrie, keukens enz.

CO2-brandblussers hebben geen indringend vermogen, waardoor je eigenlijk het vuur uitblaast. Het kan daarna dus makkelijk weer ontbranden. Toch biedt de CO2-blusser ook voordelen:

 • koolstofdioxide is een neutraal, inert, proper en diëlektrisch gas;
 • veroorzaakt weinig nevenschade op materialen;
 • laat geen sporen achter.

Deze blussers zijn direct te herkennen omdat ze een zwarte expansiekoker of sneeuwkoker aan het uiteinde van de slang hebben. Wenst u meer informatie over dit gamma? Klik hier.

Sicli: uw vertrouwenspartner voor brandbeveiliging in België!

Bent u op zoek naar een 100% Belgische fabrikant van brandblussers? Vertrouw op Sicli! Sicli werd opgericht in 1923 en bouwde in de loop der jaren een unieke expertise op met dank aan zijn 350 medewerkers. Wij vertrekken van een grondige risicoanalyse om u advies en oplossingen op maat te verstrekken.

Neem gerust contact op voor al uw vragen over de aankoop van een van onze brandblussers: bel naar +32 2 370 24 11, mail naar info@sicli.be of gebruik ons contactformulier.