Ons gamma > Brandweermaterieel

Brandbeveiligingsmateriaal

Bij brandbeveiliging wordt veel te vaak gedacht dat brandblussers alleen volstaan. Sicli helpt u maar wat graag die clichés te ontkrachten. Om uw veiligheid en die van anderen te garanderen, vullen we uw bestaande uitrusting aan op basis van uw brandrisicoanalyse, of op vraag van het plaatselijke brandweerkorps of uw verzekeraar.

Sicli biedt een uitgebreid assortiment brandbeveiligingsmateriaal van Belgische makelij aan. De enige voorwaarde voor brandbestrijding? Een wateraanvoer hebben. Ontdek hieronder welk brandbeveiligingsmateriaal u allemaal bij Sicli kunt vinden.

Haspels

Haspels zijn net als brandblussers een eerste interventiemiddel bij brand. Ze zijn een efficiënt blusmiddel, hangen altijd klaar en zijn sinds enige tijd ook verplicht elke nieuwbouw. Ze worden gebruikt op branden van klasse A.

De haspels van Sicli zijn gekeurd volgens de norm NBN EN 671-1. U kunt de slang alleen verwijderen wanneer u de watertoevoer volledig opendraait. Ze zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen: vast, zwenkbaar, 20 of 30 m, extra plat, roestvrij staal, elektrisch verzinkt enz. Wenst u meer informatie over dit product? Klik hier.

Muurhydranten

Een muurhydrant moet onder een haspel gemonteerd worden, of alleen op een toevoerleiding. Dit systeem dient voor de brandweer om er hun persslangen op aan te sluiten.

De muurhydranten van Sicli zijn ontworpen volgens de norm NBN EN 671-2. Ze zijn verkrijgbaar met een DSP-koppeling, of een Guillemin 45- of 70-koppeling. Verder hebt u de keuze tussen twee modellen: STORZ of Bronze. Wenst u meer informatie over dit product? Klik hier.

Bovengrondse hydranten

De bovengrondse hydranten van Sicli zijn beschikbaar in de uitvoeringen DN 80 of DN 100 mm. Ze worden ontworpen volgens de norm NBN S 21-019 en moeten worden aangeduid met het daarvoor voorziene pictogram. De brandweer gebruikt de bovengrondse hydranten om er hun persslangen en eventueel verdeelstukken aan te koppelen.

Door een ondergrondse hydrant en een zwanenhals buiten het gebouw te installeren, kan de brandweer zich aankoppelen aan het waterleidingnet om zo over een onuitputtelijke reserve aan bluswater te beschikken. Wenst u meer informatie over dit product? Klik hier.

Brandweeruitrusting

Sicli verkoopt eveneens een flink aantal toebehoren voor de brandweer of voor brandweerposten in bedrijven. Een greep uit ons aanbod:

 • brandweerslangen (persslangen);
 • koppelstukken;
 • verdeelstukken;
 • straalpijpen

Wenst u meer informatie over deze producten? Klik hier.

Mobiele schuimwagens

Blusschuimen bestrijden op efficiënte wijze branden van klasse A en B door de hoeveelheid bluswater te beperken. Het schuim wordt verkregen door een mechanische mengeling van water en emulgator en luchttoevoer. Schuimen en emulgatoren zijn er in verschillende klassen. Sicli kan trouwens een volledige studie realiseren met betrekking tot:

 • het type emulgator;
 • de hoeveelheid emulgator;
 • het type materiaal dat nodig is om uw activiteit te beschermen.

Wenst u meer informatie over dit product? Klik hier.

Vuurwerende dekens of blusdekens

Vuurwerende dekens dienen om een brand in de kiem te smoren of om een persoon die in brand staat te doven. Hun aanwezigheid is vaak verplicht in keukens van de horeca en van gemeenschappen, in laboratoria en in werkplaatsen waar brandbare stoffen worden opgeslagen.

Ze worden bovendien sterk aangeraden in privéwoningen, in caravans, op boten enz. De vuurwerende dekens van Sicli zijn gekeurd volgens de norm EN-1869. Wenst u meer informatie over dit product? Klik hier.

Veiligheidsverlichting

Veiligheidsverlichting is verplicht voor alle gebouwen die onder de arbeidswet vallen en/of die de basisnormen moeten respecteren. Onze veiligheidsverlichtingen zijn ontworpen volgens de normen EN 60598-2-22 en EN 1838. U kunt Sicli ook vragen om uw veiligheidsverlichtingen te monteren. Wenst u meer informatie over dit product? Klik hier.

Pictogrammen

Pictogrammen zijn ideaal om de aandacht te vestigen op de aanwezige blusmiddelen en evacuatiewegen. We passen hun afmetingen aan naargelang de omgeving en we hebben ook de knowhow in huis om speciale pictogrammen te maken.

Voor de afwerking kunt u bij Sicli kiezen tussen: zelfklevend, lichtgevend, harde pvc en plat aluminium. Wenst u meer informatie over dit product? Klik hier.

Autonome detectoren

Autonome detectoren zijn verplicht in alle gewesten van ons land, omdat ze veel levens kunnen redden. De wettelijke verplichtingen zijn echter niet in elk gewest dezelfde. Sicli verkoopt de volgende autonome detectoren:

 • rookdetectoren;
 • warmtedetectoren;
 • koolmonoxidedetectoren;
 • gasdetectoren.

Wenst u meer informatie over deze producten? Klik hier.

Sicli: uw vertrouwenspartner voor brandbeveiliging in België!

Bent u op zoek naar een 100% Belgische fabrikant van brandbeveiligingsmateriaal? Welkom bij Sicli! Met meer dan 100 jaar ervaring in het vak verstrekken Sicli en zijn 350 medewerkers u advies en oplossingen op maat op basis van een grondige voorafgaande risicoanalyse.

Neem gerust contact op voor al uw vragen over de aankoop van al uw brandbeveiligingsmateriaal: bel naar +32 2 370 24 11, mail naar info@sicli.be of gebruik ons contactformulier.