Branddetectiesystemen

Een snelle en efficiënte branddetectie is nog steeds de hoeksteen van elk brandbeveiligingssysteem.

Elk risico of gebouw dient op een eigen manier benaderd. Standaardoplossingen bestaan maar zijn zeldzaam. Een correcte risicoanalyse zal uitwijzen welk concept ideaal is voor welke toepassing en welke systemen of producten aangewezen zijn. Sicli heeft een compleet gamma van branddetectiesystemen uitgebouwd waarmee wij een oplossing kunnen brengen voor alle situaties.

Kleine projecten worden bij Sicli niet verwaarloosd. Voor ons is de beveiliging van een klein gebouw en zijn menselijke bezetting even belangrijk als de beveiliging van een torenhoog kantoorgebouw. Voor ons is de beveiliging van een kinderopvang of rustoord even belangrijk als de beveiliging van een industriële plant. De kwaliteitslat wordt voor elk project even hoog gelegd. Bij Sicli wordt het juiste systeem op de juiste plaats gebruikt.

Conventionele detectie

Voor het beveiligen van kleine risico’s volstaat meestal een conventionele, niet adresseerbare detectiecentrale op basis van het open lussysteem.

Deze centrales bestaan in een 2,4 en 8 lusuitvoering naargelang de grootte van het project, en worden meestal gebruikt als basis voor een waarschuwings- en alarmsysteem.

Elke lus kan tot 30 detectoren of handmelders controleren. Het aansturen van auditieve of visuele signalen of het schakelen van derde technieken gebeurt via potentiaalvrije wisselcontacten, op klemmen beschikbaar in de centrale.

Elke centrale is uitgerust met een noodvoeding zodat de beveiliging actief blijft in geval van stroomuitval.

Typische toepassingen

scholen
restaurants
kinderdagverblijven