Branddetectiesystemen

Als leider op het gebied van brandveiligheid presenteren we met trots onze geavanceerde oplossingen voor branddetectie en op maat gemaakte installaties om u volledige brandbeveiliging te bieden.

Branddetectie is één van de belangrijkste elementen van een effectief brandveiligheidssysteem. Het speelt een cruciale rol in de vroegtijdige detectie van branden, waardoor de bewoners van een gebouw snel kunnen worden gewaarschuwd en de juiste veiligheidsmaatregelen kunnen worden genomen om de risico’s en mogelijke schade te minimaliseren.

Bij Sicli begrijpen we het belang van risicoanalyse bij het ontwerpen van een effectief brandveiligheidssysteem. Ons team van experts zal een gedetailleerde risicobeoordeling uitvoeren die specifiek is voor uw locatie, rekening houdend met factoren zoals de aard van uw bedrijf, de structuur van het gebouw, de gebruikte materialen en de geldende lokale voorschriften. Op basis van deze grondige risicoanalyse kunnen we een branddetectiesysteem ontwerpen dat is afgestemd op uw omgeving en dat een optimale brandbeveiliging garandeert.

Onze branddetectie-installaties worden uitgevoerd door onze gekwalificeerde technici, die een grondige expertise hebben op het gebied van brandveiligheid. We gebruiken ultramoderne apparatuur en technologie om een betrouwbare en nauwkeurige installatie van je branddetectiesysteem te garanderen.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw branddetectievereisten te bespreken. Ons team van experts geeft u graag advies en ondersteuning tijdens het hele proces, van risicoanalyse tot de installatie en het onderhoud van uw branddetectiesysteem.

Ontdek hieronder onze verschillende branddetectiesystemen, waaronder conventionele detectie, analoge detectie, detectie door luchtaspiratie, lineaire detectie en draadloze detectie.

Conventionele detectie

Voor het beveiligen van kleine risico’s volstaat meestal een conventionele, niet adresseerbare detectiecentrale op basis van het open lussysteem.

Deze centrales bestaan in een 2,4 en 8 lusuitvoering naargelang de grootte van het project, en worden meestal gebruikt als basis voor een waarschuwings- en alarmsysteem.

Elke lus kan tot 30 detectoren of handmelders controleren. Het aansturen van auditieve of visuele signalen of het schakelen van derde technieken gebeurt via potentiaalvrije wisselcontacten, op klemmen beschikbaar in de centrale.

Elke centrale is uitgerust met een noodvoeding zodat de beveiliging actief blijft in geval van stroomuitval.

Typische toepassingen

scholen
restaurants
kinderdagverblijven

Sicli: uw vertrouwenspartner voor brandbeveiliging in België!

Als leider op het gebied van brandveiligheid presenteren we met trots onze geavanceerde oplossingen voor branddetectie en op maat gemaakte installaties om u volledige brandbeveiliging te bieden. Sicli werd opgericht in 1923 en bouwde in de loop der jaren een unieke expertise op met dank aan zijn 350 medewerkers. Wij vertrekken van een grondige risicoanalyse om u advies en oplossingen op maat te verstrekken.

Neem gerust contact op voor al uw vragen over branddetectiesystemen : bel naar +32 2 370 24 11, mail naar info@sicli.be of gebruik ons contactformulier.