Sprinklerinstallaties

Voor grote oppervlakken zijn sprinklers het vaakst gebruikte brandveiligheidssysteem, bijvoorbeeld in grote gebouwen en productiehallen. Ze werken volledig automatisch waardoor de brand snel in de kiem gesmoord kan worden, dankzij een netwerk van leidingen en warmtegevoelige sprinklerkoppen. Krachtige pompen drijven de installatie aan, wat een alarm doet afgaan bij de brandweer. Wanneer de brandweer dan ter plaatse komt, kunnen de brandhaarden veel makkelijker geblust worden.

Sicli, marktleider in brandbeveiliging in België, staat in voor het aanleggen van de watervoorraad, het bouwen van de pompkamer, het leggen van de ondergrondse leidingen, het plaatsen van de nodige buizen en noem maar op. Sprinklers kunnen zowel in nieuwbouw als bestaande gebouwen geïnstalleerd worden.

Sprinklers

Als gecertificeerd bedrijf staat Sicli garant voor de perfecte uitvoering van uw sprinklersysteem in overeenstemming met de Europese normen EN 12845, de Europese verzekeringsnormen CEA 4001, de Amerikaanse NFPA-normen of de normen en voorschriften van FM.

Van de studie over het ontwerp tot de installatie, Sicli verzorgt de uitvoering met oog voor detail en rekening houdend met alle bijkomende aspecten. Kortom: zowel het ontwerp als de installatie behoort tot onze kernactiviteiten.

Sicli laat u kennismaken met de verschillende soorten sprinklers die op de markt verkrijgbaar zijn.

Droge of natte sprinklerinstallaties

De installatie waar het vaakst voor gekozen wordt. Het leidingnet wordt gevuld met water of lucht (in geval van vorstrisico). Als het systeem een abnormale temperatuurstijging waarneemt, worden plaatselijk een of meerdere sprinklerkoppen geactiveerd, die water op de brandhaarden spuiten.

Deluge-installaties

Via een elektronische of mechanische detectie wordt de installatie geactiveerd: via een leidingnet met open sproeiers wordt de gehele oppervlakte besproeid. Dit systeem is uitermate geschikt voor de bescherming van transformatoren en de koeling van opslagtanks.

Schuiminstallaties

Door schuim toe te voegen aan een traditionele sprinkler of een deluge-installatie kunt u snel en doelgericht brandbare vloeistoffen bestrijden. Deze installaties vullen de ruimte met een dikke laag blusschuim. Er wordt daarbij gebruikgemaakt van schuimgeneratoren, -sprinklers of -kanonnen.

Sicli: uw vertrouwenspartner voor brandbeveiliging in België!

Bent u op zoek naar een 100% Belgische aanbieder van sprinklerinstallaties? Vertrouw op Sicli! Sicli werd opgericht in 1923 en bouwde in de loop der jaren een unieke expertise in brandbeveiliging op met dank aan zijn 350 medewerkers. Wij bieden u oplossingen en advies op maat, op basis van een grondige risicoanalyse.

Neem gerust contact op voor al uw vragen over de aankoop van een van onze sprinklerinstallaties: bel naar +32 2 370 24 11, mail naar info@sicli.be of gebruik ons contactformulier.