Sprinklersystemen

Voor de automatische brandbeveiliging van gebouwen en productieomgevingen is de sprinklerinstallatie het middel bij uitstek.

Door zijn automatische werking wordt de brand snel in de kiem gesmoord zodanig dat de brandweer, die verwittigd wordt vanaf het moment dat de installatie in werking treedt, bij aankomst de blussing indien nog nodig gemakkelijk kan voltooien.

Het plaatsen van een watervoorraad, het bouwen van een pompenzaal, het leggen van ondergrondse leidingen en montage van de leidingen, kortom de plaatsing van een sprinklerinstallatie van A tot Z behoort tot de kernactiviteiten van Sicli.

Sprinkler

Vanaf de studie tot en met de oplevering van de installatie verzorgt Sicli de uitvoering met oog voor detail en rekening houdend met alle bijkomende aspecten. Sicli plaatst deze installaties zowel in nieuwbouw als in bestaande gebouwen.

Als gecertificeerd bedrijf staat Sicli garant voor de perfecte uitvoering van de sprinklerinstallaties volgens de Europese norm EN12845, de Europese verzekeringsnorm CEA 4001, de Amerikaanse NFPA normen of volgens de FM regels.

Sprinklerinstallaties zijn er in verschillende types:

Natte en droge sprinklerinstallaties : de meest courante sprinklerinstallatie waarbij het leidingnet gevuld is met water of indien er vorstrisico bestaat met perslucht. Een abnormale temperatuursverhoging activeert plaatselijk één of meerdere sprinklerkoppen waarbij water op de brand wordt verspreid .

Deluge-installaties: Via een elektronische of mechanische detectie wordt de installatie geactiveerd zodanig dat via een leidingnet met open sproeiers de gehele oppervlakte besproeid wordt. Dit systeem is uitermate geschikt voor o.a. de bescherming van transformatoren en de koeling van opslagtanks.

Schuiminstallaties: Door toevoeging van schuim, zowel bij de gewone systemen als in de delugesystemen, wordt het controleren van een brand van vloeistoffen mogelijk gemaakt. Ook het gebruik van schuimgeneratoren waarbij een volume compleet gevuld wordt met schuim behoort tot de mogelijkheden.