Branddetectiesysteem en brandcentrale

Branddetectiesystemen

Het juiste branddetectiesysteem kiezen

Een betrouwbaar branddetectiesysteem is een van die dingen die nodig zijn (en doorgaans wettelijk verplicht) in een vastgoedproject. Want zodra er een brand ontstaat, telt elke seconde. In nood kan een stabiel preventiesysteem een wereld van verschil maken, áls het is aangepast aan de locatie, voldoet aan de normen en perfect is geregeld. Sicli, uw 100% Belgische specialist in brandbeveiliging, vertelt u meer over zijn verschillende branddetectiesystemen en begeleidt u in het maken van uw keuze.

Een branddetectiecentrale? Levensnoodzakelijk!

Waar zou u het eerst aan moeten denken met het oog op brandbeveiliging? Een branddetectiecentrale, natuurlijk! Een snelle en efficiënte branddetectie is en blijft de hoeksteen van elk brandbeveiligingssysteem. Op het moment dat u uw keuze gaat maken, moet u eigenlijk al weten dat u voor uw professioneel gebouw de keuze hebt tussen twee types: de conventionele en de analoge branddetectiecentrale.

  • Conventionele, niet-adresseerbare branddetectiecentrale: de klassieke combinatie van optische en thermische detectoren met alarmsirenes en drukknoppen. Dit type is meer geschikt voor kleine oppervlakken en kleine installaties, want men kan er de exacte locatie van de brandhaard niet mee bepalen. Dat moet dus achteraf nog onderzocht worden.
  • Analoog, adresseerbaar branddetectiesysteem: de centrale bij uitstek om uw gebouw optimaal te beschermen tegen brand. Alle onderdelen van het systeem (drukknoppen, rookmelders enz.) staan voortdurend met elkaar in verbinding. Omdat alle detectoren en drukknoppen onafhankelijk van mekaar geïdentificeerd zijn, weet het systeem exact waar het gevaar zich voordoet, zodat er geen tijd verloren wordt.

Factoren die zullen meespelen in uw keuze zijn: de grootte van het gebouw of terrein, de totale kost (incl. bedrading), de risicoanalyse en de geldende normen in uw activiteitensector. Klein of groot gebouw, weinig of veel bezetting, dat maakt allemaal niet uit voor Sicli. Wij realiseren al onze projecten met evenveel oog voor detail en kwaliteit. Naargelang de indeling van uw gebouw stellen we ook andere systemen ter beschikking die beter zijn aangepast aan uw specifieke noden: detectie door luchtaspiratie, lineaire detectie, draadloze detectie of een stemgestuurd evacuatiesysteem.

De geschikte brandbeveiligingspartner kiezen

Inzake brandbeveiliging laten standaardoplossingen heel vaak te wensen over. Daarom heeft Sicli een uitgebreid gamma branddetectiesystemen ontworpen en ontwikkeld, met voor elk scenario een oplossing op maat. Voorafgaand aan elke brandbeveiligingsstrategie voert ons team van professionals een grondige risicoanalyse uit. Sicli bestaat al ruim 100 jaar en bouwde in die tijd een unieke expertise in brandbeveiliging op. Wanneer u met een van onze 350 werknemers werkt, weet u zeker dat we in uw gebouw een brandcentrale plaatsen die betrouwbaar is, doeltreffend en aangepast aan uw behoeften.

Op zoek naar een vertrouwenspartner voor uw brandbeveiligingsproject? Welkom bij Sicli!

Overweegt u een brandcentrale in uw gebouw? Vertrouw op SICLI! Wij geven u gepersonaliseerd advies en bieden u een oplossing op maat aan, op basis van een diepgaande risicoanalyse.

Neem gerust contact op voor al uw vragen over de aankoop van een van onze branddetectiesystemen: bel naar +32 2 370 24 11, mail naar info@sicli.be of gebruik ons contactformulier.