Branddetectiesystemen

Een snelle en efficiënte branddetectie is nog steeds de hoeksteen van elk brandbeveiligingssysteem. Elk risico of gebouw dient op een eigen manier benaderd. Standaardoplossingen bestaan maar zijn zeldzaam. Een correcte risicoanalyse zal uitwijzen welk concept ideaal is voor welke toepassing en welke systemen of producten aangewezen zijn.

Sicli heeft een compleet gamma van branddetectiesystemen uitgebouwd waarmee wij een oplossing kunnen brengen voor alle situaties.

Kleine projecten worden bij Sicli niet verwaarloosd. Voor ons is de beveiliging van een klein gebouw en zijn menselijke bezetting even belangrijk als de beveiliging van een torenhoog kantoorgebouw. Voor ons is de beveiliging van een kinderopvang of rustoord even belangrijk als de beveiliging van een industriële plant. De kwaliteitslat wordt voor elk project even hoog gelegd. Bij Sicli wordt het juiste systeem op de juiste plaats gebruikt.

Analoge detectie

Voor het beveiligen van middelgrote en grote projecten maakt men veelal gebruik van adresseerbare intelligente detectiesystemen.

De COP 3000 centrale van SICLI fungeert als basisbouwsteen voor een redundant netwerksysteem dat toelaat meer dan 50.000 alarmpunten te beheren.

Elke eenheid kan tot 512 verschillende melders controleren of wordt geconfigureerd tot herhaalbord in een peer-to-peer netwerk waarin evenzeer printers en seriële interfaces met derde technieken worden opgenomen.

Op dit netwerk kan een interactief grafisch beheersysteem worden gekoppeld waarop dynamisch alarm- en foutmeldingen kunnen worden afgehandeld.

Indien gewenst kan de gebruiker via een TCP/IP koppeling vanop afstand zijn installatie beheren.

De analoge centrales zijn compatibel met een volledige reeks adresseerbare rook-, temperatuur- en vlamdetectoren, beamdetectoren, manuele melders en in- en uitgangsmodules waardoor probleemloos een professioneel branddetectiesysteem kan worden uitgebouwd.

Alle componenten in dit systeem bevatten standaard een ingebouwde kortsluitisolator en voldoen aan de geldende Europese EN 54 normen.

Typische toepassingen

kantoorgebouwen
hotels
banken
supermarkten
stapelmagazijnen
logistiek
industriële gebouwen