Branddetectiesystemen

Een snelle en efficiënte branddetectie is nog steeds de hoeksteen van elk brandbeveiligingssysteem. Elk risico of gebouw dient op een eigen manier benaderd. Standaardoplossingen bestaan maar zijn zeldzaam. Een correcte risicoanalyse zal uitwijzen welk concept ideaal is voor welke toepassing en welke systemen of producten aangewezen zijn.

Sicli heeft een compleet gamma van branddetectiesystemen uitgebouwd waarmee wij een oplossing kunnen brengen voor alle situaties.

Kleine projecten worden bij Sicli niet verwaarloosd. Voor ons is de beveiliging van een klein gebouw en zijn menselijke bezetting even belangrijk als de beveiliging van een torenhoog kantoorgebouw. Voor ons is de beveiliging van een kinderopvang of rustoord even belangrijk als de beveiliging van een industriële plant. De kwaliteitslat wordt voor elk project even hoog gelegd. Bij Sicli wordt het juiste systeem op de juiste plaats gebruikt.

Detectie door luchtaspiratie

In sommige situaties brengen de klassieke detectiemethodes niet het gewenste beveiligingsniveau. Voor de beveiliging van hoogwaardige apparatuur of speciale risico’s wordt in deze gevallen beroep gedaan op luchtaanzuigsystemen.

Sicli doet voor deze toepassingen beroep op HSSD (High Sensitive Smoke Detection) systemen van het type VESDA (very early smoke detection apparatus).

Door hun hoge en instelbare gevoeligheid (0,5%-20% obsc/m) detecteren deze systemen het ontstaan van een brand in de prille aanvangsfase. Hiermee wordt kostbare tijd gewonnen en worden schade en productieonderbrekingen tot een minimum herleid.

Via een softwarematig gedimensioneerd buizennet wordt de lucht door een detector gevoerd en geanalyseerd op rookdeeltjes.

Bij het bereiken van het ingestelde alarmniveau worden spanningsloze wisselcontacten geactiveerd die kunnen worden gebruikt voor het afschakelen van derde technieken of als interface met een beheersysteem of centraal branddetectiesysteem.

Vesda detectoren kunnen eveneens in een netwerk worden geschakeld en vervolledigd met een grafisch beheersysteem.

Typische toepassingen

Atria
Clean rooms
Industriële frigoruimtes
Cultureel erfgoed
Musea
Data- en telecomcentra
Schakelruimtes