Branddetectiesystemen

Een snelle en efficiënte branddetectie is nog steeds de hoeksteen van elk brandbeveiligingssysteem. Elk risico of gebouw dient op een eigen manier benaderd. Standaardoplossingen bestaan maar zijn zeldzaam. Een correcte risicoanalyse zal uitwijzen welk concept ideaal is voor welke toepassing en welke systemen of producten aangewezen zijn.

Sicli heeft een compleet gamma van branddetectiesystemen uitgebouwd waarmee wij een oplossing kunnen brengen voor alle situaties.

Kleine projecten worden bij Sicli niet verwaarloosd. Voor ons is de beveiliging van een klein gebouw en zijn menselijke bezetting even belangrijk als de beveiliging van een torenhoog kantoorgebouw. Voor ons is de beveiliging van een kinderopvang of rustoord even belangrijk als de beveiliging van een industriële plant. De kwaliteitslat wordt voor elk project even hoog gelegd. Bij Sicli wordt het juiste systeem op de juiste plaats gebruikt.

Draadloze detectie

Omwille van esthetische redenen of bouwkundige belemmeringen is een klassiek bekabeld detectiesysteem niets steeds mogelijk.

Aan eeuwenoude beschermde plafonds in historische gebouwen mag niet zomaar geraakt worden. Door metersdikke muren in kastelen kan niet zomaar geboord worden.

In dergelijke gevallen plaatst Sicli een draadloos detectiesysteem. Een centrale controller communiceert dan draadloos met detectoren, handmelders, in- en outputmodules en sirenes.

De detectoren zijn beschikbaar in diverse verschillende kleuren en hebben een gegarandeerde autonomie van 5 jaar.

Indien gewenst kan één of meerdere controllers eveneens opgenomen worden in een conventioneel of in een analoog systeem, waarbij elke controller tot 48 ingangen kan beheren.

Het systeem is conform met de Europese norm EN 54-25.

Typische toepassingen

Musea
Historische gebouwen