Branddetectiesystemen

Een snelle en efficiënte branddetectie is nog steeds de hoeksteen van elk brandbeveiligingssysteem. Elk risico of gebouw dient op een eigen manier benaderd. Standaardoplossingen bestaan maar zijn zeldzaam. Een correcte risicoanalyse zal uitwijzen welk concept ideaal is voor welke toepassing en welke systemen of producten aangewezen zijn.

Sicli heeft een compleet gamma van branddetectiesystemen uitgebouwd waarmee wij een oplossing kunnen brengen voor alle situaties.

Kleine projecten worden bij Sicli niet verwaarloosd. Voor ons is de beveiliging van een klein gebouw en zijn menselijke bezetting even belangrijk als de beveiliging van een torenhoog kantoorgebouw. Voor ons is de beveiliging van een kinderopvang of rustoord even belangrijk als de beveiliging van een industriële plant. De kwaliteitslat wordt voor elk project even hoog gelegd. Bij Sicli wordt het juiste systeem op de juiste plaats gebruikt.

Lineaire detectie

Bepaalde te beveiligen risico’s vereisen omwille van de omgevingsomstandigheden specifieke detectietechnieken.

In vervuilende en corrosieve omgevingen waar een risico op uitslaande branden aanwezig is, plaatst Sicli lineaire adresseerbare thermische detectiesystemen.

Een hermetisch afgesloten en geblindeerde kabel bevat standaard om de 3 meter een ingebouwde adresseerbare sensor die de temperatuur registreert tot op 0.1°C nauwkeurig en dit bij omgevingstemperaturen tussen -40°C en +85°C. De sensorafstand is vrij te kiezen.

De mantel van de kabel is halogeenvrij en vlamvertragend.

Een controller scant om de 10 seconden de gemeten waarden en analyseert de meetresultaten. Het systeem controleert zowel een vast ingestelbare temperatuursdrempel of een thermovelocimetrisch effect dat rekening houdt met de normale omgevingstemperaturen.

Meerdere controllers kunnen in netwerk worden geplaatst en uitlezingen kunnen indien gewenst worden gevisualiseerd op een grafisch systeem.

Indien ten gevolge van brand een deel van de detectiekabel is beschadigd dan kan het beschadigde stuk probleemloos worden vervangen. Via spanningsloze wisselcontacten worden de alarmen doorgegeven aan een centrale detectiecentrale.

Typische toepassingen

Ondergrondse (spoor)tunnels
Ondergrondse parkings
Transportbanden
Corrosieve omgevingen in industriële omgevingen
Kabelkelders
Verbrandingsovens
Tankstations
Frigo’s