Automatische blussystemen

Een snelle en adequate detectie van een brand, gevolgd door een georganiseerde evacuatie vormt zeker en vast de hoeksteen van een professionele brandbeveiliging. In bepaalde gevallen echter is dit niet voldoende en is een automatische blussysteem noodzakelijk om mensenlevens en gebouwen correct te beschermen.

Naargelang de aard van het te beschermen risico ontwerpt en installeert Sicli automatisch blussystemen met gas, poeder, water of schuim.

Voor beperkte, dikwijls specifieke toepassingen heeft Sicli eveneens een gamma van pre-engineerde systemen.

Poederblussing

Sicli bouwt op maat automatische vaste poederblussystemen onder skidvorm.

De aansturing van deze installaties gebeurt meestal via een elektronisch detectiesysteem, doch kan evenzeer via een mechanisch smeltloodsysteem gebeuren.

Het Sicli gamma is zeer ruim:

Wij plaatsen kleine 12 kg systemen voor de beveiliging van automatische mazoutbranders, doch leveren evenzeer skids van 500 kg voor de beveiliging van industriële risico’s.

Het poeder wordt gestockeerd in een stalen reservoir en wordt op druk gebracht door middel van stikstof vanuit een bijhorende stuurfles.

Via een buizennet en de aangepaste sproeiers wordt het poeder verdeeld over de brand.

Het type poeder is aangepast aan de aard van het risico. Afhankelijk van de aard van de brand wordt gebruik gemaakt van ABC, BC of D poeder.

Bij toepassing in voldoende concentratie wordt de ontstane kettingreactie bij brand onderbroken waardoor automatisch de brand dooft.

Typische toepassingen zijn:

Vloeistofbranden
Oliekelders
Verfspuitcabines
Mazoutbranders